Tack för en VÄLDIGT trevlig kväll i båthuset igår!

På skoj sattes en tipspromenad upp i båthuset, och 12 personer gjorde sitt bästa för att vinna ett års medlemskap i Elfkarleby kyrkbåtsroddare (EKBRO)...

Allas svar veks ihop och drogs ett efter ett, och rättades vartefter. Det första svaret som öppnades, som lyckats träffa in 10 rätt av 10 möjliga, var svaren från.......

CECELIA PERRY!!! Congratulations!

Nästa vinnare var.........

TORSTEN OLSSON! Grattis!

Ni andra, tack för att ni kämpade så hårt, bättre lycka nästa gång!

Rätta svaren på frågorna kommer här:

1.Nettingen är också ett annat namn på fisken nejonöga
2. Vår blogg heter nettingen.blogg.se
3.Höger heter styrbord på "sjöspråk"
4. Styråran sitter på styrmans styrbordssida
5. Nettingen rymmer 7 roddarpar
6. Nettingen är 15,3 m lång
7. Ordet hå kommer från ordet HAJ
8. Lysnatta infaller sista lördagen i augusti
9.Fru Pollys riktiga namn är Britt-Marie
10. Ett års medlemskap för en vuxen i EKBRO kostar 50 kr

Bloggaren, alltså Hanna, hann inte ta fram kameran en enda gång under rodden, därför finns inga bilder att lägga in i detta inlägg, jag sätter mitt hopp till att Urban förser mig med bilder :)

På återhörande!


Så var det då till sist dags för Lysnatta - årets happening!

image90

image93
Foto: Lars-Göran Svensson

Lysnatta är en gammal tradition som vandrat från Finland längs kusterna i Hälsingland och Gästrikland, så nu även i Älvkarleby! Tanken med Lysnatta är att genom att smycka sina gårdar med ljus, facklor och/eller marshaller för att ta farväl av sommaren som varit, och hälsa hösten välkommen.

Denna kväll förser vi Nettingen med facklor längs sidorna, och sedan ros hon från Skutskär (i år från Holmarna) till båthuset på Sandören i Älvkarleby.

En nyare tradition i samband med detta har blivit musikrodden, där några av våra roddare ror Skutskärs musikkår i Nettingen, till musik. Rodden går genom Bodaån, till Simstadion, där en flytande konstert ges.

image91
Foto: Lars-Göran Svensson

Schemat för dagen: (tiderna är preliminära och kan komma att ändras något, allt i förhållande till väder, vind och vattenförutsättningar)

ca kl 16.30 - musikkåren ros genom Bodaån till simstadion

ca kl 17.00 - flytande konsert vid simstadion i Skutskär

ca kl 20.30 - traditionell fackelrodd, avfärd från Holmarna.

OBS, det finns fortfarande plats för roddare, är du intresserad av att vara med och ro, så hör av dig till Stig på tfn 070-366 25 88.

Liksom tidigare år, står båthuset öppet för ALLA som vill komma och grilla eller bara umgås och ha trevligt - vi ordnar med långbord, tänder grillen och en massa ljus i olika varianter såklart, i år gör vi ett nytt försök med dans på bryggan :)

Tag själv med det du vill äta och dricka, packa picknick-korgen och kom!

image94

Tänk på att det är mörkt längs vägen och kring båthuset, så använd reflexer, ficklampor eller annat, så att du syns!

VÄL MÖTT!
Regn, regn och åter regn... när styrmans telefon ringde var såklart den första tanken att rodden skulle bli inställd, men till vår stora glädje var det ett optimistiskt brudpar som absolut ville bli rodda till Stora Hallen, trots regnet!


Precis framkomna till vattenskidklubben, i väntan på brudparet...Bäst att ta med sittlappen, och förvara den torrt!Väntandes...Väntandes...Dekoration av Nettingen i väntan på brudparet...Brudbågen på plats! Tung och rejält gung... :)Äntligen, brudparet på plats! Ett glatt och kärt brudpar, klockan ringde för varje kyss och det blev ett evigt ringande i denna klocka :)

Tack, kära brudpar, för att vi fick förmånen att dela en stund av er stora dag, tack för att ni inte lät er stoppas av regnet, att ni resonerade som vi roddare gör: "äsch, det är ju bara lite regn, det torkar".... det skulle kunna bli bra roddare av er, hoppas vi får se er som roddare någon gång!

Vi önskar er all lycka och välgång i livet!!

Tack till Micke för bilderna!