Några bilder från Lysnatta 2017, ett stort tack till alla som gör detta evenemang möjligt, år efter år!!
Förväntansfulla roddare väntar in mörkret...
 
 
 
Äntligen faller mörkret, och det är dags att lägga ut!
 
 
Härligt mottagande i Älvkarleby, med fyrverkerier!
 
Ja, så är Lysnatta är över för denna gång, och det blev ju en hel del tumult detta år. Jag tänkte bara försöka reda ut lite vad som hänt (det har ju varit en HEL del skriverier i olika forum).

En stund efter det att Nettingen lämnade Kullen, precis vid hängbron i Skutskär, kom en båt från Älvkarlebyhållet (här går bilden isär, även bland de som satt i kyrbåten) men troligen en träbåt, modell snipa och körde in i årorna längs styrbordssidan.

Det blev inga allvarliga personskador, flera av roddarna blev såklart rädda och chockade, några lite mörbultade efter fall i båten, men det gick otroligt bra ändå!

Polisen kontaktades, men det fanns inget de kunde göra, men föreningen kommer att göra en anmälan om smitning.

Vi är glada och tacksamma att det gick så bra som det gjorde, och vi vill inte ha något elakt förtal eller elaka skriverier om detta, vi tänker att det var en olycka, och vi hoppas att den som körde in i båten själv kommer att höra av sig till polisen så att det här löser sig på ett bra sätt!

Vi önskar er alla en härlig höst, så ses vi igen nästa sommar!!!

/Elfkarleby kyrbåtsroddare

Lördag 26 augusti går den traditionella lysrodden, från Kullens fiskeläge i Skutskär, till båthuset på Sandören i Älvkarleby. Vi ror iväg från badplatsen med tända facklor, när mörkret faller - d v s ca kl 21.00. Rodden går sedan längs Dalvälven till båthuset på Sandören i Älvkarleby. I båthuset ordnas med "Gäspe", där alla är välkomna att vara med, vi dukar upp långbord och tänder grillen, så packa gärna pick-nick-korgen och kom och var med och umgås. 

Föranmälan krävs för den som vill vara med och ro, den som bara vill delta i Gäspe i båthuset efter rodden är välkommen att bara dyka upp!

Tänd gärna marshaller eller andra ljuskällor efter vägen!!

Vi hälsar ALLA varmt välkomna!
 
 
 
Se även detta evenemang på vår Facebooksida:
 
https://www.facebook.com/events/261747484320478/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22117%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D