Vad härligt det är med dessa brudrodder, och vad tacksamma vi är att vi får vara delaktiga under dessa människors stora dag :)

Denna brudrodd var en överraskning för gästerna, och då är det såklart lite alldeles extra att komma roendes runt kröken in mot Stora Hallen, och se alla glada leenden.

Stig var styrman för dagen, med sig hade han ett horn att blåsa i vid ankomsten, detta hade testats noga vid avfärden, och ljudet ekade så härligt över älven. Så började vi då närma oss land, med brudparet under brudbågen, och vi skymtade de ovetande gästerna på land vid Stora Hallen. Stig tog nu åter fram hornet för att blåsa en ankomstfanfar, det skulle förmodligen ha gått väldigt bra om inte Stig strax innan hade laddat med en snus under läppen. Denna snus finns nu att återse i hornet för den som är intresserad :) Hur denna fanfar kom att låta kan nog var och en av er lätt räkna ut!

Bloggarens (alltså min) kamera har hamnat lite på villovägar sedan resan till Canada, men min svåger Micke hade åtminstone förstånd att ta fram mobilkameran och få några foton under arbetet med brudbågen.Välja ut vackra björklöv, klippa, göra små buketter, binda, binda, binda... mycket tråd går det åt när man ska göra en brudbåge.

Man tager vad man haver sa Stig (Kajsa) Varg, och åkte till Älvkarleby Handelsträdgård och köpte sig en vacker kvistros på stam, i kruka, den blev så vacker att binda brudbåge av. Och tänk, om vi planterar den och vårdar den ömt, så nästa år har den nya blommor som vi kan binda en ny brudbåge av :)

Kommentera

Publiceras ej