Så var det då till sist dags för Lysnatta - årets happening!

image90

image93
Foto: Lars-Göran Svensson

Lysnatta är en gammal tradition som vandrat från Finland längs kusterna i Hälsingland och Gästrikland, så nu även i Älvkarleby! Tanken med Lysnatta är att genom att smycka sina gårdar med ljus, facklor och/eller marshaller för att ta farväl av sommaren som varit, och hälsa hösten välkommen.

Denna kväll förser vi Nettingen med facklor längs sidorna, och sedan ros hon från Skutskär (i år från Holmarna) till båthuset på Sandören i Älvkarleby.

En nyare tradition i samband med detta har blivit musikrodden, där några av våra roddare ror Skutskärs musikkår i Nettingen, till musik. Rodden går genom Bodaån, till Simstadion, där en flytande konstert ges.

image91
Foto: Lars-Göran Svensson

Schemat för dagen: (tiderna är preliminära och kan komma att ändras något, allt i förhållande till väder, vind och vattenförutsättningar)

ca kl 16.30 - musikkåren ros genom Bodaån till simstadion

ca kl 17.00 - flytande konsert vid simstadion i Skutskär

ca kl 20.30 - traditionell fackelrodd, avfärd från Holmarna.

OBS, det finns fortfarande plats för roddare, är du intresserad av att vara med och ro, så hör av dig till Stig på tfn 070-366 25 88.

Liksom tidigare år, står båthuset öppet för ALLA som vill komma och grilla eller bara umgås och ha trevligt - vi ordnar med långbord, tänder grillen och en massa ljus i olika varianter såklart, i år gör vi ett nytt försök med dans på bryggan :)

Tag själv med det du vill äta och dricka, packa picknick-korgen och kom!

image94

Tänk på att det är mörkt längs vägen och kring båthuset, så använd reflexer, ficklampor eller annat, så att du syns!

VÄL MÖTT!

Kommentera

Publiceras ej